Rhederbrug

Rhederbrug is een klein dorp in de gemeente Bellingwedde. Het dorp dankt zijn naam aan een brug in de Rhederweg die van Bellingwolde naar het dorp Rhede, net over de Duitse grens loopt. De brug ligt over het B.L. Tijdenskanaal.

Het dorp is min of meer vastgegroeid aan Bellingwolde, en wordt vaak ook wel als deel van dat dorp gezien. Behalve een basisschool en een buurthuis heeft het geen voorzieningen. Langs het kanaal staat het gemaal Loosterveen.(bron: Wikipedia).

:

Huis van Warntje Jans Timmer en zijn vrouw Aaltje Santjer te Rhederbrug. Op de plek nu genoemd Sandjerpark aan de Leidijksweg. Ze verkochten deze woning aan Klaas Santjer de broer dus van Aaltje, voor f 400,00(vierhonderd gulden).Deze verkoop is vastgelegd bij de notaris Wirtjes te Nw.Schans de 26 oktober 1881....Warntje Timmer en Aaltje Santjer zijn mijn overgrootouders.(van Klaas Timmer). De schilder(es) is onbekend. De schilderij bevind zich in het depot van M O W te Bellingwolde. Kopie hangt bij ons thuis.

6 maart 13:44

Hierbij een schoolfoto van mijn oma, Trientje Hoppentocht - de Wijk. Ik weet niet exact de datum van deze foto, maar moet in de periode van 1910/ 1920 geweest zijn. Dit is een klasse foto van de lagere school aan de Rhederweg. groetjes Anneke Hoppentocht.

Reactie Roelof Arends van de ARO:

Zeer bijzondere foto, want de mandjes van de ramen zijn zwart geverfd, Terwijl bij de klassefoto's in het ARO archief de raammandjes wit zijn geschilderd. De foto's tussen 1902 en 1920 werden vaak genomen met als achtergrond de winkel van Kraan, nadien Smid en later Meins. Zijn er nog namen?